30.04.2009

HUSLYKTER!!!!!

Huslykter i sink har jeg hatt lyst på lenge. Har ikke funnet akkurat de jeg har vært ute etter. Men i begynnelsen av uka fann jeg 2 stykker da jeg satt og surfet litt på nettet. Og i dag kom de hjem i posten til meg.Kjøpt hos mirabell.no

Gleder meg til å finne en plass til husene, og tenne lys i de senere i kveld.

Har nett fått minsten og vesla i seng. Mannen min har vært i Oslo denne uka, og kommer hjem om en times tid. Nesteldste i flokken har reist til Sunnjord i dag (langhelg er greit å utnytte), og skal på båtmesse i morgen, i byen i vest, Florø. Eldstemann er rødruss i år, og i dag var det russedåp, så hvor tid han kommer hjem i natt er ikke godt å si. Unner de tiden etter så mange år på skolebenken. På sensommeren venter førstegangstjeneste, noe han ser fram til, er skolelei, og gleder seg til å prøve noe helt annet.

Nå skal jeg henge ut noen klær til tørk, før jeg tar kvelden. Er sliten etter en uke alene med hus og unger. Ser fram til langhelg.

GODE ØNSKER TIL DERE ALLE FOR EN DEILIG MAI-HELG!

28.04.2009

NYE VÅRLUER.

I dag har jeg sydd to luer til minsten. Godt å ha noen tynne luer enkelte dager, det kan være riktig så skarp vind, selv om sola skinner og det er lunt i solveggen.

Mønster til luene fant jeg i en dansk bok som heter "Myke plagg". Der er mange enkle og greie grunnmønster, så er det opptil hver enkelt hvor mye en vil gjøre ut av det med omsyn til stoff, applikering el.l.
Denne lua er i limegrønn velour og mønstrete tynn jersey. 4 "dusker" på toppen.

Denne er i mønstrete og ensfarget lilla tynn jersey. Stoff til begge luene er fra S&S.

Mannen min er på reis denne uka, så jeg sitter her alene med stearinlys og nyplukkede blomster forært meg av en liten stolt kropp på 3 år.

FORTSATT FIN UKE TIL DERE ALLE SAMMEN.

25.04.2009

LØRDAGSKOS OG FORBEREDELSE TIL NASJONALDAGEN.

Moren min har tatt vare på noen av klærne som jeg hadde da jeg var liten. Og noen av de kommer til heder og verdighet igjen nå, etter at jeg har fått en datter. Jenta mi er første jente-barnebarn etter 4 gutter, så det var stor stas for alle sammen.

Min mor er veldig flink med symaskina, og sydde det meste av klærne til både bror min og meg. I dag fikk vi pakke i posten med den første bunaden hun sydde til meg. Planen er at vesla skal bruke den på 17. mai, men den trenger litt justeringer da hun er en liten og slank frøken.

Her er bildet av bunaden, veldig god kvalitet på stoffet, det synes ikke at det har vært brukt og vasket. Det er rikelig med opplegg og muligheter for å flytte vesten etterhvert som en vokser til. Et finplagg skulle jo helst vare en stund, litt annen økonomi da enn nå.

Nærbildet av bunaden, nydelige roser på sort bunn. Og maljer i tinn til å tre bånd igjennom.

Her undertegnede ca 1 år gammel, foreviget hos fotograf, med bunaden på.
Det blir veldig koselig å bruke den til vesla vår.

I dag har vi hatt sommertemperaturer her i sørvest. Hatt oss en liten luftetur på sjøen, og ellers vært ute i hele dag. Grillet på terassen til kveldsmat. To små sovnet med en gang de kom til sengs i kveld.

Nå har roen senket seg i heimen, og vi koser oss med godteri og litt "sladder" på TV2.

ØNSKER OM FORTSATT FLOTT HELG TIL ALLE SAMMEN.

24.04.2009

PAY IT FORWARD!

Jeg har kastet meg på en runde med Pay it forward. Dette er noe som dukker opp i bloggverden med jevne mellomrom, og jeg har flere ganger tenkt jeg skulle bli med. Nå meldte jeg meg på via HOBBYROMMET , og gleder meg til det dukker opp noe i postkassen min i løpet av de neste 365 dagane. Reglene for de som vil være med er følgende:

  1. Du må ha egen blogg slik at du kan dele budskapet.
  2. Du skal ha lyst til å glede andre.
  3. Du skal sende avgårde dine 3 gaver innen 365 dagar.

payitforward2

Er du som meg, så liker du godt å få ting i postkassen din. Har du blogg i tillegg, så er det bare å slenge seg med!

Å fikse tre gaver i løpet av et år høres ut som en enkel og trivelig utfordring.

Det kan jo være hjemmelagede ting, eller en kan prøve å finne noe som en tror kan falle i smak hos mottakaren. Det bestemmer en helt selv, og det er ingen regler for hvor stor eller hvor liten gaven skal være.

Er du med? Skriv i så fall en kommentar til dette innlegget.

MIN FØRSTE AWARD!!!!!

Fikk i går min første award fra Lenemora. Så stolt over å bli funnet verdig til en award, og så godt det gjør med litt positive kommentarer. Det varmer godt i hjerte mitt. TUSEN TAKK igjen Lenemora.

[Award_19_februar.jpg]


Her utdypes det hva denne awarden gjelder:

"Denne bloggen investerer i og tror på NÆRHET - nærhet i rom, tid og forhold.
Disse bloggerne er usedvanlige, sjarmerende og søte, og formålet er å finne og å være venner.
De er ikke opptatt av utmerkelser og selvhevdelse.
Vårt håp er at når båndene på disse utmerkelser er kuttet, vil enda flere vennskap ha forplantet seg.

Vær vennlig å gi litt ekstra oppmerksomhet til disse! Gi denne utmerkelsen til seks bloggere, som igjen må velge seg seks nye.

Inkluder denne teksten i utmerkelsen deres."

Her er de seks jeg sender utfordringen videre til:
  1. Hilde S
  2. Anita
  3. Tre kusiner
  4. Heim
  5. Hobbyhuset
  6. 4 små
Dette er flotte jenter med flotte blogger, og jeg er innom stort sett daglig for å se hvordan de har det.

Er for "lærling" å regne her i bloggverden ennå, men tror en skal lete lenge etter en plass der en finner så masse flotte mennesker som deler hverdagens gleder og sorger med andre, som her inne. Jeg får masse inspirasjon, og så er det så koselig med kommentarer og tilbakemeldinger.

ØNSKER ALLE EN FANTASTISK FLOTT HELG!

20.04.2009

UTESTUE-HAGESTUE.....

Siden vi kjøpte huset vårt i desember 2004, har vi pusset opp både ute og inne. Huset var nytt i 1971, og har hatt 3 eiere før oss, så her er en del "lure" løsninger som dukker opp.

Høsten 05 bygget vi oss ny garasje og byggemeldte samtidig en ute-/hagestue. Og nå begynner den å ta form. Planen er (men det kan fort forandre seg) at den skal stå ferdig i år.

Slik så det ut i mars i år. Terassen ble vi ferdig med i mai i fjor. Og den har vært flittigt brukt.

Vi hadde barnedåp for vesla i mai 08, med et fantastisk vær, og da var terassen god å ha.

Da vi giftet oss i august i fjor, hadde vi rekefest på terassen kvelden før bryllupet, og det var veldig koselig.


Her er det kun masse "pukk"-stein, som var veldig vond for vesla å gå på. Hun datt stadig vekk.




I helgen fikk vi et lass med grov singel, og fikk fyllt opp i grunnen, og da ble alt så mye bedre.

Hagemøblene ble satt fram der der, for beising.......

Skal kjøpe oss nye møbler når alt er ferdig, men har lyst å vente, så vi ser hva vi har behov for. Så de gamle får duge denne sommeren òg.


GODE ØNSKER TIL STORE OG SMÅ FOR EN TRIVELIG UKE!!!

18.04.2009

GOD HELG!!!!


Fremdeles nydelig vær i sørvest, dagene nytes ute på terassen og i hagen (rettere sagt det som skal bli en hage etterhver). Vi har vært en liten tur i båthavna i dag for å se båtene som skulle på land, ved hjelp av mobilkran, for vårpuss.

God helg ønskes store og små, med eit bilde av den vesle sola vår som er like blid hver eneste dag.

15.04.2009

VÅR UTE OG INNE.

Vi har deilig vårvær her i sørvest for tiden. I dag har vi sittet på terassen og spist is etter middag. Så varmt og godt i sola.
Inne har jeg hengt opp nye, hvite gardiner i stua i dag, mens vesla tok luren sin. Det ble så mye lysere. Så nå er det vår både ute og inne.

Etter is-kos på terassen gikk vi en tur for å se på hestene til naboen. Vesla litt usikker på om hun skal tørre å klappe hesten, men hun turte til slutt.

En liten tur innom en annen nabo og kikket på masse lam, pågikk fødsel når vi var der, men fikk desverre ikke med oss da lammet kom ut.

En liten traktortur ble det òg, på en gutt som er veldig glad i alt som har hjul, og kan bevege seg.

GODE ØNSKER FOR RESTEN AV UKEN!

12.04.2009

SNART SLUTT PÅ PÅSKEFERIEN.

Da var påskeferien over for denne gang. Kom hjem i ettermiddag, etter en rolig kjøretur. Ungene og pappaen sovnet, og sov i nesten 2 timer (jeg kjørte). Så vi var komt hjem i 4-tiden i dag.

Vi har pakket ut, satt på vaskemaskina, og fått kofferter og ryggsekker på loftet, der de ligger godt til neste gang vi skal på tur.

I morgen håper vi på flott vær, så vi kan ta oss en tur opp i snøen. 3-åringen vår har så lyst å gå på ski. Og det har det ikke vært anledning til tidligere i påska, været har ikke vært noe å skryte av.

Et bilde til slutt som skal "illustrere" forskjellen på mann og dame...........

GODE ØNSKER FOR EN DEILIG 2. PÅSKEDAG.

06.04.2009

BASAR.......

I går ettermiddag var vesla, min mor og jeg på basar i grendahuset i bygda jeg kommer fra. Har ikke vært på basar siden jeg flyttet til Hardanger for vel 6 år siden.

Vesla var stor i øynene og skjønte ikke så mye av det som skjedde. Hun holdt seg på mamma sitt trygge fang, mange som ville se og snakke med henne. Og hun er en liten forsiktig frøken, så det synes ikke hun var noe særlig.

Men for mamma (meg altså) var det veldig koselig på basar. Jeg traff mange kjente både fastboende og påske-gjester. Bygda som jeg kommer fra har lange tradisjoner med basar, så det er noe jeg er oppvokst med. Og tradisjonene blir holdt ved like av nyere generasjoner, og det synes jeg er veldig trivelig. I en liten bygd er det ikke så mange andre sammenhenger at en møter bygdefolk og andre samlet.
Som vanlig var det mange flotte gevinster.

Gode gammeldagse "årer" med nummer som angir evt vinnertall.

Og jammen vant vi ikke aldri så lite òg. Påskelys og påskeservietter, og en liten brodert bordløper.

GODE ØNSKER FOR DEILIG PÅSKEVÆR DE KOMMENDE DAGER.

04.04.2009

NYDELIG PÅSKEVÆR I NORDVEST....

Jeg og de to minste ungene er vel framme i Sunnfjord. Kjøreturen gikk veldig fint, de små sov store deler av turen, og da er ingen sak å kjøre langt med bil alene med dem.

Men på siste ferja skjønte jeg hvorfor vesla stort sett hadde sovet hele veien, hun hadde 39,8 i feber. Så det ble våkenatt første natta i Sunnfjord, og neste dag måtte vi på legevakta. Hun hadde fått mellomørebetennelse på begge ørene, så hun hadde det ikke noe godt stakkars lita.

Det er 4. gang siden desember hun har ørebetennelse, og de fleste gangene har det gått hull på trommehinna, og væsket ut av begge ørene. Så hun må nok innom en ØNH-spesialist snart.

Ellers har vi hatt et fantastisk vær disse dagene. Ungene har bare hatt på seg tynne jakker og joggesko når vi har vært ute, og det er lenge siden sist vi ikke har hatt dresser på utendørs

Minsten var til Førde med mormor og morfar i går, og fikk seg "STOR" sykkel. En rimelig stolt gutt som tok første runden på plattingen utforbi huset. Så det har gått i sykling i hele går og i idag.

Begge ungene sovnet med en gang de fikk hode på puta i kveld, røde og gode i kinnene.

GODE ØNSKER FOR RESTEN AV PALMEHELGEN TIL DERE ALLE!