29.10.2009

"MAKEOVER" AV BLOGGEN OG BUKSE TIL MINSTEN!

Har ordnet en del her inne på bloggen siden sist. Synes selv at bloggen ble finere, men smaken er jo vanligvis forskjellig......

I dag har minsten og jeg vært hjemme, vesla har vært i barnehagen alene i dag. Vi har begynt på andre runde med tilvenning for henne, så jeg håper at ting blir bedre etter hvert. Ikke noe kjekt å lever ei lita jente som begynner å protestere før vi kjører hjemmefra. Men får håpe dette kan hjelpe på, så hun synes det er trivelig å være der. Minsten stortrives, og skjønner ikke helt hvorfor lillesøstra vil være hjemme med meg i stedet for......

Så jeg har sydd ferdig ei bukse til minsten, begynte på den i går kveld.


Dongeristoff fra S&S, Pippi stoff fra Barntyger.
Mønster fra Meedom, igjen.


Applikert bil på rompa.

ØNSKER DERE ALLE EN FLOTT TORSDAGSKVELD!

24.10.2009

BYTUR OG LITT NYTT I HEIMEN!

I går var vesla og jeg til Haugesund. Var til hudlege med vesla p.g.a. utslettet hun hadde tidligere i sommer. Det var ikke så mye de kunne si om det egentlig, og i går var hun veldig fin i huden, selfølgelig. Men de tror det er atopisk eksem, og vi skal til kontroll om 6 mnd.

Så litt shopping ble det tid til. Kjøpte en del klær til ungene, spesiellt minsten og nest eldstemann har vokst en del i sommer, så det var behov for litt utskifting i garderoben.

Og litt innkjøp til heimen (les mor i huset) ble det òg.

Dette brettet kjøpte jeg på LIVING. Lyshusene hadde jeg fra før.

Nye blomster i vinduskarmen, er veldig fine når de spretter ut. En slags ildtopp tror jeg.

Denne lykta hadde jeg fra før, men har byttet litt på ting og tang, og da passet denne så godt ved siden av ovnen i stua. Kjøpte den på i vinter på salg, men husker ikke hvor.

NÅ ER DET STILLT I HEIMEN, OG KVELDEN SKAL NYTES, HA EN KOSELIG LØRDAGSKVELD.

22.10.2009

VIMPLER PÅ ROMMET TIL MINSTEN.

Minsten skal flytte på rommet til eldstemann, som er flyttet til Ålesund. Var på Ikea og kjøpte gardiner til han i forrige uke. De var 250 cm lange, så de ble stoff til overs.



Da ble det vimpler av restene.
Minsten og mamma ble veldig fornøyd med resultatet.

ØNSKER DERE ALLE EN FLOTT TORSDAG!

16.10.2009

PAY IT FORWARD GAVE!

Forleden dag fikk jeg pakke i posten. Jeg forsto veldig lite da det lå pakke i posten til meg, ikke kjente jeg avsender, men den var sendt fra Førde, like i nærheten av der jeg kommer fra.

Hadde selfølgelig ikke tid å pakke den opp med en gang, hentet posten på vei hjem fra barnehagen med ungene, og de var sultne på middag.

Men omsider fikk jeg pakket opp, og det var en innholdsrik pakke, Julete, en nydelig fyrstikkeske, pose med snortrekk og en kjempesøt engel. Og pakken var fra HOBBYROMMET, jeg hadde meldt meg på en PAY IT FORWARD hos henne i vår, men hadde glemt av hele saken.

En veldig koselig overraskelse i en travel hverdag. Må ikke glemme ut at det er 3 flotte jenter som venter på gave fra meg nå....

ØNSKER DERE ALLE EN FLOTT HØSTHELG!

14.10.2009

TUNIKA TIL BURSDAGSJENTE.

I dag er bursdag igjen, ei flott jente som vi er så heldige å få komme i bursdag til, fyller 5 år i dag.

Har sydd henne en tunika i dongeri, foret med bomullsstoff.
Stoff og knapper fra S&S, mønster fra Ottobre, str 116.
Apllikert blomst på forstykke og bakstykke.

Nærbilde av applikeringen.

Nydelig høsvær hos oss i dag, sol og kaldt, og masse flotte høstfarger.

ØNSKER ALLE EN FLOTT HØSTDAG!

12.10.2009

"FOTBALLBUKSE"

I morgen har ene tante-ungen min bursdag, han fyller 6 år og er blitt skolegutt. Han er begynt på fotball-trening, så da synes jeg det passet med en fotball-inspirert bukse i bursdagsgave.

Stoff fra S&S, stoff til applikering er gardiner som jeg hadde liggende.
Mønster fra Meedom. Str 8 år.

Barske fotball-gutter applikert på rompa.

Har vært i Ålesund i fra tor-søn, og besøkt eldstemann som studerer der. Så her er massse å henge fingrene i idag her hjemme.

FIN UKE TIL DERE ALLE SAMMEN!

06.10.2009

SVENSKE KANELSNURRER!

I dag har det ikke vært så kaldt her i sør-vest, men det har regnet og blåst sånn, at det har vært skikkelig surt allikevel.

Så da ble ettermiddagen tilbrakt ved spisebordet med tegning for vesla og minsten, mens jeg lagde svenske kanelsnurrer, som vi koste oss med til barne-tv.

Jeg lagde en dobbel deig, men dette var igjen etter at vi hadde spist.
Så de falt i smak kan man si....

Lagde en søt hvetedeig, kjevlet ut et rektangel som jeg smurte med en "grøt" av smør, sukker og kanel. La den så dobbel og delte rektangelet i ca 2 cm brede stykker. Disse delte jeg så på midten på langs, som en bukse, så litt sto igjen. Surret "bena" sammen og brettet dobbelt.

Etterhevet og penslet med pisket egg og strødde med perlesukker, men perlesukkeret kan en godt droppe, ble i søteste laget synest jeg.

Stekes ved 200 grader i ca 10 min.

Kan anbefales, har hatt resten i frysen, så jeg har til en annen anledning òg.

HA EN TRIVELIG TIRSDAGSKVELD!

05.10.2009

BURSDAGSPRESANG TIL EN GOD LITEN GUTT.

En god liten gutt fyller 2 år på torsdag, og har invitert oss i selskap. Har sydd en bukse til han, så jeg håper faller i smak både hos liten og stor.

Dongeristoff fra S&S, "dyrestoff" hadde jeg liggende.
Mønster fra Meedom, alltid like fornøyd med mønstrene derifra.
Buksa er i str 90, fasong 2.

Applikerte stjerner på knærne.
Applikert elefant i rompa.
Strikk i livet og nede.

Koselige dyr i stoffet jeg har applikert med.

ØNSKER DERE ALLE EN FLOTT UKE, SOLA SKINNER FAKTISK HER I DAG!

01.10.2009

DIV. TING ETTER BESTEFORELDRENE MINE.

Jeg har desverre mistet alle besteforeldrene mine. I februar 1995 døde morfar, september for 2 år siden døde mormor, i oktober i fjor døde farfar og i oktober i år døde farmor.

Det er kjekt å ha minner etter dem, sannsynligvis ikke så stor verdi, men veldig stor affeksjonsverdi for meg.
Denne lampa har jeg fått etter mormor og morfar. Det var i utgangspunktet en messinglysestake som ble omgjort til lampe. Jeg har kjøpt lampeskjerm til den på IKEA.
Nærbilde av skjermen.

Dette smykkeskrinet fikk jeg etter farmor som døde for 3 uker siden. Synes det var veldig søtt.

Også dette smykkeskrinet er etter farmor, tror det er i tinn. med diverse motiver rundt hele. Stilig lokk og inni er det foret med rød fløyel.

I dag har det vært sol her hos oss, vesla og minsten har hatt fri fra barnehagen, så vi har vært og handlet litt, og i ettermiddag har vi vært ute noen timer. Men ikke noe temperatur ute lenger, så det var godt å komme inn i stua med fyr på ovnen.

ØNSKER DERE ALLE EN FIN TORSDAGSKVELD.