29.07.2010

STAVANGER!

På vei hjem fra Kristiansand overnattet vi i Stavanger i 2 netter. Jeg googlet litt på nettet for å finne overnatting, og da kom jeg over denne nettsiden. Og for et koselig sted. En gammel stall som er blitt ombygd til Stavanger sitt minste hotell. Det var så koselig der, kan anbefale overnatting der på det varmeste. Midt i Stavanger, med alle fasiliteter innen gåavstand. Og ikke minst til en fornuftig pris. Vi kommer garantert til å overnatte der igjen, om vi reiser til Stavanger med ungene igjen.
Huset ser knøttlite ut, men rommet mye mer en hva en skulle tro. God soveplass for en 6-8 personer.

Og med lekeplass like ved, så minsten og vesla fikk bevege litt på seg. Lekeland på Kvadrat ble utprøvd òg, en veldig grei plass å være for unger og fedre mens mødrene shopper litt.♥♥♥

ØNSKER ALLE EN DEILIG SOMMERDAG!

post signature

28.07.2010

SOMMER!

Vi har omsider fått litt sommervær her i sørvest. Og de må nyttes maksimalt. Vi har vært på sjøen, badet, grillet og kost oss masse. Ikke noe badetemperatur etter min mening, men de minste bader nesten uansett hvor kaldt det er.
Godt å ha en hånd å holde i for en liten forsiktig frøken. Nabojenta tar oppgaven som "dadda" svært alvorlig, og passer godt på vesla. Og vesla er veldig fornøyd med å ha en hånd å holde i.♥♥

ØNSKER ALLE EN FLOTT ONSDAG!

post signature

27.07.2010

FISKELYKKE!


Vi kjøpte fiskestang til minsten da han fyllte 5 år. Den måtte selvsagt prøves, og jammen fikk han napp ved første forsøk. En kjempestolt gutt, men ta i fisken eller spise den til middag var det ikke snakk om....

EN FLOTT TIRSDAG TIL DERE ALLE!

post signature

26.07.2010

FERIETUR TIL KRISTIANSAND!

I begynnelsen av juli var vi en tur til Kristiansand med 2 andre familier, som har barn på samme alder som de 2 minste våre. Vi bodde på Hamresanden camping, og vesla og minsten badet og koste seg på den flotte sandstranda.
Besøk i Dyreparken var det store målet. Og for minsten var det nok Kaptein Sabeltann som var det gjeveste. Her er jeg og ungene på tur med Den Sorte Dame.
Besøk i Kardemomme by, borgen til røverne, fengselet, Tobias i tårnet mm. Koselig å se at de hadde så stor glede av alt.
Dyrene var også meget spennende og da spesiellt løvene, der ble vi værendes lenge, og fikk med oss mating. Minsten og vesla var henrykt over at vi var så nær de VILLE dyra...

Og litt kjøring av bil og båt, samt helikopter gjorde stort inntrykk på 2 små.

Vi hadde noen fantastiske dager på Sørlandet, og det var veldig koselig å reise sammen med flere familier. Vi er allerede begynt å planlegge tur neste sommer, ilag med de samme, men da skal vi reise til Danmark.

ØNSKER ALLE EN FLOTT UKE!

post signature

25.07.2010

LEIETAKERE UNDER BORDET PÅ TERASSEN!

Dette vepsebolet fant vi under bordet på terassen. Heldigvis for at mannen min oppdaget det før ungene så det. Og nå er det fjernet, så vi kan sitte trygt på terassen og nyte mat og drikke. Vi har hatt noen nydelige dager her i sørvest, og vi nyter det til fulle med bading, grilling og øyturer.

EN DEILIG SOMMERKVELD TIL DERE ALLE!



post signature

24.07.2010

SKITTENTØYKURV!

Det "nye" badet vårt er ikke så stort, så jeg har lett litt rundt etter en liten, men "stor" nok skittentøykurv. Siden vaskerommet er i kjelleren, må vi ha en plass til skittentøyet, for det blir ikke til at vi går ned der hver gang vi har noe skittent.

På LIVING fant jeg denne, likte den veldig godt. Den er smal, men høy, den tar ikke stå stor plass, men rommer en del skittentøy. En kan ta ut "posen" innvendig, så da er det lett å ta skittentøyet med seg i kjelleren. Så den var midt i blinken til badet vårt.

ØNSKER ALLE EN FLOTT LØRDAG!

post signature

23.07.2010

Da vi var på ferie til Kristiansand ble det ikke så mye shopping. Det var på ungene sin premisser, og det var ikke mange minuttene i butikker før de var fornøyde. Men jeg klarte å snike meg innom PANDURO en liten tur. Jeg kjøpte noen flotte TILDA bokser som jeg skal ha på arbeidsrommet mitt. Og litt TILDA stoff som jeg ikke har noe planer for, men vi får se etterhvert hva jeg bruker dem til.
Boksene har allerede komt på plass. Og jeg likte de så godt at jeg har bestillt meg flere på nettbutikken til PANDURO. Har planer om kjøpe noen nye hyller til arbeidsrommet på IKEA, når jeg kommer meg dit. Så da skal det bli system på alle stoffer m.m.

ØNSKER ALLE EN STRÅLENDE HELG!

post signature

22.07.2010

HIPP HURRA, I DAG ER DET MIN KJÆRE SIN TUR!

Her det snakk om å samle bursdager på kortest mulig tid, så en slipper unna med et familiselskap...... Og i dag er det altså min kjære mann som fyller år. Spørs om ikke det blir rester etter minsten sinn bursdag i dag, var litt igjen som er puttet i frysen. Sjokoladekaken som jeg lagde går fint å fryse, veldig greit å ha på lur.

SJOKOLADEKAKE!

250 gr smeltet smør
800 gr sukker
800 gr hvetemel
8 ts kanel
4 ts natron
1 l kefirmelk

200 gr/30 min

Glasur:
100 gr smør
500 gr melis
4 ts vaniljesukker
2 ss kakao
8 ss varm kaffi


Så gratulerer så mye med dagen min kjære, håper du får en flott dag!!!

post signature


21.07.2010

VOODOO!!!!

Jeg har ikke tenkt å begynne med noen svartekunster. Men mitt siste tilskudd på interiørfronten bærer dette navnet. Regner med at det er delte meninger om denne knivblokken, men jeg har virkelig sansen for den, og har hatt lyst på den lenge. Så da jeg fant den i krom utførelse, klarte jeg ikke å motstå fristelsen. Kjøpte den på denne nettbutikken. Og det gikk ikke mange dagene fra jeg bestillte til jeg hadde den på døra.

Min mann lurte på om jeg skulle ha den til å avreagere på, når jeg var sinna på han.......

ØNSKER ALLE EN FLOTT ONSDAG!

post signature

20.07.2010

LEKEOPPBEVARING PÅ BADET!

Jeg har vært på utkikk etter noe å ha badelekene til ungene i. Har hatt et nett som har hengt på badekaret. Men det har blitt så stygt, hverken Klorin eller kokevask har klart å få det skikkelig hvitt igjen. I forrige uke var jeg en svipptur til Rosendal, og da måtte jeg ha meg en tur innom STEMNING. Og der dukket løsningen opp:
En sykkelkurv. Og oppbevaring av leker på badet ble riktig så fint.

ØNSKER ALLE EN FLOTT TIRSDAG!


post signature

19.07.2010

BURSDAG I HEIMEN, IGJEN!!

Jammen var det bursdag i heimen i dag igjen. Var ikke tenkt å feire noe særlig, det er nok å feire minsten synes jeg. Men i dag er det altså min dag. For xx antal år siden ble jeg fødd på en liten fødestue i Balestrand i Sogn. Her bodde jeg de 3 første årene av mitt liv, før vi flyttet til Sunnfjord hvor jeg bodde til jeg møtte mannen min og flyttet til Hardanger.
Denne nydelige Lavendelen fikk jeg av eldstemann og kjæresten som har vært på besøk hjemme noen dager. Kurven kjøpte jeg selv på KID, den passet så fint til den.
Hos min mann sin yngste bror med familie fikk jeg Salat skålen fra BRUKA. Så nå er BRUKA samlingen min blitt litt større. Men ønsker meg fortsatt flere......

ØNSKER ALLE EN FLOTT DAG!

post signature

18.07.2010

FEIRING AV 5 ÅRS JUBILANT!

På onsdag fyllte minsten 5 år, og det har blitt feiret flere dager til ende. Det er nesten mer feiring med en barnebursdag enn en 50 års dag. Men, men det er jo moro og da, selv om det blir mye baking, så er det så koselige å se hvor forventningsfulle ungene er.
På selve dagen hadde vi familieselskap, med 21 gjester totalt. Og da er det ikke min familie, kun min mann sin. Minsten hadde ikke fått av seg pysjen før de første gavene måtte åpnes.
I dag har vi hatt barneselskap. 10 unger totalt med våre egne. Litt for kaldt til å sitte ute å spise, men etter maten var noen ute og lekte og noen lekte inne.
5 åringen hadde sterke meningar om hva som skulle serveres, så det ble sjokoladekake med dinosaur strøssel, gele med vaniljesaus, cup cakes med rosa og blå smørkrem og boller med kanel, sukker og vaniljefyll.
Her kommer oppskriften på amerikanske cup cakes om noen har lyst å prøve seg.

VANILLA CUPCAKES:
250 gr smør
4 dl sukker
4 store egg
2 dl melk
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts vaniljeessens

VANILLA BUTTERCREAM:
250 gr smør
2 ts vaniljeessens
2 dl melk
12-16 dl melis
konditorfarge- gjerne ulik farge
Pynt med kakestrøssel

Pisk smøret mykt. Tilsett sukker og pisk til du får en meget luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen og pisk godt mellom hvert. Pisk inn vaniljeessens. Bland mel og bakepulver. Ha dette i smørkremen vekselvis med melken. Bruk mikser, men ikke pisk lenger enn nødvendig for å få deigen godt blandet.

Ha papirformer i muffinsbrett. Fordel deigen i formene til de er 3/4 fulle. Stek midt i ovnen, 175 gr i 20-25 min. Avkjøl muffinsene i formen i 15 min. Løsne dei forsiktig og ta de ut av fomene. La de bli helt kalde.

Vaniljesmørkremen piskes av mykt smør, vaniljeessens, melk og 4 dl av melisen i 3-5 min. på middels hastighet. Kremen skal være luftig og smidig. Tilsett mer melis, 2 dl av gangen, og pisk 2 min mellom hver gang, til smørkremen er tykk og har god smørekonsistens.

OBS, kremen smelter om ikke muffinsene er helt kalde før du smører den på.

LYKKE TIL!

post signature

14.07.2010

HIPP HURRA, MINSTEN FYLLER 5 ÅR! ♥♥♥

For 5 år siden, kl 21.30 kom denne vesle prinsen til verden på Stord sykehus. Han kom noen uker for tidlig, så et planlagt keisersnitt ble et hastesnitt.
Han strevde litt med å puste selv til å begynne med, så det ble bestemt at han måtte sendes med ambulanse til sykehuset i Haugesund. Pappan fikk være med, men jeg mått ligge igjen alene på Stord den natten. Det var noen lange timer, og sove fikk jeg ikke til. Men mannen min var veldig flink å sende sms og bilder hele veien.
I 12 tiden neste dag kom de begge tilbake til Stord. Minsten pustet helt fint alene, og han kom fra det hele uten varige mèn.
Så GRATULERER med dagen vesle-store gutten vår. Håper du får en flott dag, med masse pakker og kaker. Vi er veldig glad i deg, og er stolt av at du er den vesle prinsen vår.

post signature

05.07.2010

JIPPI FERIE!!

Da har vesla og minsten tatt ferie fra barnehagen. Min kjære er så heldig å ha lærerferie i år, så det blir kanskje noe lenger ferie på de 2 små `og.
Når dette leses har vi etter planen ankommet Sørlandet. De 2 minste har hatt nedtelling for avreise. Og gleder seg masse.
Får håpe at opplevelsen svarer til forventningene. Deilig å reise litt bort iallefall. Vi reiser sammen med yngste bror til mannen min med familie og et vennepar av oss med familie. De har barn på samme alder som våre 2 minste. Så vi skal kose oss mass.

FERIEHILSEN FRA KRISTIANSAND!

post signature

04.07.2010

GODTERISKÅLER!

Har kjøpt 2 søte skåler til vesla og minsten. Kjøpte de på Stemning i Rosendal.
Skålene ble tatt i bruk å går kveld, 2 søte småtroll koste seg med godteri til barne-tv.

ØNSKER ALLE EN DEILIG SØNDAG!

post signature

03.07.2010

BAKEDAG

Jeg har planlagt hele uken at jeg skulle bake gjærbakst en dag og fylle opp frysen. Alltid greit å ha noe på lur når vi skal på tur, får uventede gjester eller bare har lyst på noe godt. Angret nesten litt i dag (torsdag), når jeg sto inne i strålende sommervær, med vindu og dører godt lukket for å ikke få trekk i gjærdeigen.
Etter flere timer med baking og steking kunne 50 pizzahorn, 35 skillingsboller og 35 boller med vaniljefyll finne veien til frysen.

ØNSKER ALLE EN STRÅLENDE SOMMERDAG!

post signature

02.07.2010

BESØK PÅ STEMNING I ROSENDAL!

På tirsdag var jeg en tur til Rosendal i et ærend, og da måtte jeg stikke innom butikken der som heter Stemning. De har så masse fint, så det er om å gjøre å holde hodet kaldt, så en ikke kjøper alt for mye.
Jeg har lenge sett etter en ny klokke i stua, denne ble med meg hjem og er komt opp på veggen.

Ny brødkurv trengte vi sårt, og denne synes jeg var så fin.
Masse flotte detaljer, og allerede tatt i bruk.

Om du kjører forbi Rosendal, anbefaler jeg å ta turen innom Stemning. Den ligger like ved veien, ikke vanskelig å få øye på.

ØNSKER ALLE EN FLOTT FREDAG!

post signature