29.10.2010

NATTKJOLE AV LAKEN!

Jeg fikk noen dynetrekk og laken av min svigerinne i Sunnfjord. Sengetøy som hun og de 2 søstrene hennes var oppvokst med. Hun hadde veldig lyst til at jeg skulle sy noe av det ene lakenet til den lille frøkena i forrige innlegg, men var redd for at lakenet var for slitt.

Lakenet var i deilig, myk og tynn flanell. Og jeg fikk ideen om å prøve å sy en nattkjole til vesla i Oslo.
Jeg fikk knapt med stoff, så ermene måtte jeg skjøte, men skjulte sømmen med blonder. Applikerte en kanin m/hjerteknapper og et hjerte framme.
Nattkjolen ble kjempefin, og jeg synes jeg fikk mye ut av det slitte lakenet.

GODE ØNSKER FOR EN STRÅLENDE HELG TIL SMÅ OG STORE!

28.10.2010

KJOLE SOM HAR FLYTTET TIL OSLO!

Min svigerinne i Sunnfjord lurte på om jeg kunne sy en kjole til en frøken hun er tante til.  Niesen bor i Oslo, og fyllte 2 år i september.
 Sydde en kjole i lys rosa velour fra S&S, uglestoff kjøpt på ebay.
 Blonder kjøpt på Baronessa, Husnes.
Hjerter bak på ryggen. Mønster Meedom, A-form.

Håper kjolen fallt i smak, og at den vesle Oslo-frøkena får brukt den masse.

EN STRÅLENDE TORSDAG TIL DERE!

27.10.2010

DONGERIKJOLE OG SKJØRT TIL VESLA!

Jeg bestillte for en tid tilbake dongeristoff med aplikkering og broderi fra Stof 2000 i Danmark. Stoffet var helt nydelig, og jeg har lurt litt på hva jeg skulle lage av det.

Men nå har vesla fått seg nytt skjørt og kjole av stoffet. Ypperlig i barnehagen med ull under, nå når gradestokken kryper nedover.

 Kjolen er sydd i enkel A-form (Meedom), med blonder nede. Str 3 år. Passer som kjole nå, og kan bli tunika etterhvert som vesla vokser.
Skjørt etter mønster fra boka Barn igjen. Blonde nede fra S&S.

FIN ONSDAG TIL ALLE!

26.10.2010

GENSER OG BUKSE TIL BURSDAGSGUTT I BRATTEN!

Som nevnt i forrige innlegg var vi invitert i bursdag til en liten prins som fyllte 3 år. Og mammaen hans ønsket seg noe hjemmesydd til godgutten.
 Bukse i dongeri fra S&S, applikert med "båt" stoff kjøpt på ebay. Og genser i dinosaur stoff fra ebay. Begge mønster fra Meedom.

EN FLOTT TIRSDAG TIL DERE ALLE!

25.10.2010

KJOLE TIL VESLA!

Har blitt sydd masse kjoler de siste månedene, og til vesla sin fortvilelse har de fleste forsvunnet ut av huset. Hun spør like forventningsfull hver gang jeg sitter med symaskinen hva jeg lager, og om det er til henne.

Endelig så ble det hennes tur. Og vesla har selv plukket ut stoff til kjole, stoff til applikering og blonder til pynt. Ingen overraskelse at det ble rosa da.
 Velour og blonder fra S&S, "rose-" og prikkete stoff fra TILDA. Mønster fra boka BARN IGJEN.
Hjerter applikert på ryggen òg.

Og en meget fornøyd frøken gikk i bursdag til en liten prins i Bratten, med myk pakke i hånda. Innholdet i pakken blogges i morgen.

EN INSPIRERENDE OG KREATIV UKE TIL DERE ALLE!

24.10.2010

TELYSPOSER LAGET AV HEGE!

Hege med bloggen  La ville de Mille, har laget noen nydelige lysposer i linstoff med blonder og nostalgiske bilder på. Jeg bestillte 2 stk fra henne, og har tatt de i bruk for en god stund siden.
Denne koselige pakken fikk jeg i posten fra Hege, og snille hun hadde lagt ved et bilde som jeg kan bruke på noe jeg lager, og et nydelig kort med en koselige hilsen. Tusen takk Hege, du er så flink, og en utrolig koselig jente.
Se så fine de ble med lys i. Og levende lys er det hver kveld her i heimen.

EN FLOTT SØNDAG TIL SMÅ OG STORE!

23.10.2010

BUKSE TIL BURSDAGSGUTT I HAUGESUND

En god veninne lurte på om jeg kunne sy en bukse til nevøen hennes som hadde 4 års dag i september. Det måtte være en skikkelig guttete bukse.
Og guttete ble den med John Deere traktorer på. Dongeristoff fra S&S, traktorstoff fra ebay, og mønster fra Meedom.

Har fått tilbakemelding på at mor og sønn var meget fornøyde med buksen.

ØNSKER ALLE EN STRÅLENDE FLOTT HELG!

20.10.2010

HØSTFERIE I SUNNFJORD!

Tusen takk til dere alle som har lagt igjen kommentarer og ønsket meg god bedring. Det varmer når det er så mange som  husker på en. Jeg er omsider frisk, men var syk i nesten 2 uker, det hele endte med en skikkelig halsbetennelse.

Men til tross for at jeg og minsten (delvis) var syke, så hadde vi noen herlige dager i Sunnfjord. Vi var veldig heldige med været, den dagen vi kjørte hjem begynte det å regne og blåse skikkelig. Så det ble mange fine dager, både ute og inne. Og besøk til gode venner og slektninger.
 Vi satte krabbeteiner, minsten og vesla var med og dro de, og det ble en stor fangst som ble kokt og fortært samme kveld.
Leking i sandkasse og inne ble det tid til òg.

Igjen tusen takk til dere alle som legger igjen koselige kommentarer, og til alle nye bloggere som er innom, veldig koselig å oppdage flere flotte blogger.

ØNSKER ALLE EN FLOTT TORSDAG!

11.10.2010

TREKKING AV VINNER!!!

Det har vært smått med innlegg i det siste. Men jeg har ikke vært frisk på over en uke nå. Syntes jeg var begynt å komme meg, og vi reiste hjem til Sunnfjord hele familien i går. Men jeg sov stort sett på hele bilturen (7-8 t), og i dag har jeg sovet vekk hele søndagen. Er slapp i kroppen og lurer på om jeg har pådratt meg en halsbetennelse. Minsten er syk òg, feber, slapp og veldig rolig til å være han.

Kjedelig å komme hjem syk, men lite å gjøre med det.
  
Er overveldet over at så mange ville være med på trekningen min. Og artig at så mange "nye" både bloggere og anonyme har lagt igjen kommentar. Det er så koselig å oppdage nye blogger og at flere anonyme har lagt igjen kommentar òg.

Siden formen ikke er noe å skryte av, har jeg brukt Random til å trekke de 3 heldige.

Vinner nr 1, er kommentar nr 1: Ellinor med bloggen Ellinor`s.

Vinner nr 2, er kommentar nr 24: Sissel med bloggen Smått og stort.

Vinner nr 3, er kommentar nr 36: Silje, uten blogg, med mailadr.: siljs_1@hotmail.com
 
Tusen takk til dere alle som har vært med på trekningen. Og til dere som ikke vant, så blir det flere trekninger i fremtiden.
 
Til dere 3 som har vunnet ta kontakt på mail, og kom med ønsker om hva dere vil jeg skal sy til dere. Blir nok ikke produsert før etter høstferien. Etter planen skal vi være her i Sunnfjord hele uken.
ØNSKER ALLE EN FLOTT UKE!
 
 

03.10.2010

FEIRER 20.000 BESØK!

Jeg startet å blogge for snart 2 år siden, og har blitt kjent med så mange flotte jenter her inne. Får så mange flotte kommentarer, at jeg blir helt rørt. Det er så mange omtenksomme og flotte jenter her i bloggeverden. Av og til finner jeg ikke bloggelysten, men alltid koselig å besøke andre bloggere, og kanskje få inspirasjon til å skrive innlegg selv. Og få positive tilbakemeldinger på det en har kjøpt, laget el. gjort. Så det skal dere vite, jeg setter stor pris på hver og en som leser bloggen min, og alltid like trivelig med kommentarer.

Så for å takke dere alle sammen, skal jeg ha utloddning, for å feire "jubileet",

Jeg trekker 3 vinnere, og de kan velge seg hver sin kjole eller bukse, i den størrelsen de måtte ønske, som jeg skal sy til de. Vinneren kan velge stoff etter eget ønske, med forbehold om at jeg har igjen av stoffet.

En kan velge plagg som jeg har sydd før, eventuellt i andre stoffvarianter. Det er bare å kikke igjennom bloggen for å se om det er noe som faller i smak.
Om du har lyst å være med i trekningen min, er det bare å legge igjen kommentar på dette innlegget.
Det er ikke noe krav til å bli følger, men veldig koselig om du legger det til som følger om du ønsker det selv.
Alle kan være med på trekninge, med og uten blogg.

Trekning blir søndag om en uke, 10.10.10.

GOD SØNDAG TIL SMÅ OG STORE!

02.10.2010

BURSDAGSGUTT I VALEN

I dag har vi vært i bursdag til en flott gutt som fyllte 5 år i dag. Han og minsten har gått på samme avdeling i barnehagen siden de var rundt 1 år. Men til neste år må de skille lag, da skal de begynne på hver sin skole.
Denne buksa fikk  han i gave. Dongeristoff fra S&S, gitarstoff fra ebay. Str 122, mønster fra Meedom.
Håper at buksa passer, og at det ikke er så aller verst med myke pakker tross alt....

GOD NATT ALLE SAMMEN!

01.10.2010

KJOLE TIL VÅR KOMMENDE "SVIGERDATTER"!

En av mine gode veninner fikk en jente 2 mnd etter at minsten ble fødd. Disse to søte, små har fulgt hverandre siden de var babyer, og gått på samme avdeling i barnehagen, i hele barnehagekarrieren. De er meget bestemte begge to på at de er kjærester, og skal gifte seg når de blir store. Vår kommende "svigerdatter" fyllte 5 år for litt siden, og i den anledning sydde jeg en kjole til henne.
 Applikerte hjerter fremme og bak i stoff fra Tilda.
Velour og blonde fra S&S. Mønster fra Meedom. Kjole i str 5-6 år.

Ønsker alle en strålende flott høsthelg, og tusen takk for alle gode kommentarer, de er høyt verdsatt hver eneste en.