31.10.2011

KRABBEFANGST!

Min kjære driver fortsatt jakten på hummer. Men det har vært dårlig med fangsten til nå. Krabbe derimot har han fått rikelig av.
Minsten elsker å være på sjøen, og dra teiner. Han var ikke mer enn 1 år første gangen han var med. Og krabben er han ikke mye redd for.
"Se mamma, sånn skal du ta den, da klyper den deg ikke". Men jeg står på sidelinja og velger å la krabben være der den er.

GOD UKESTART TIL DERE ALLE!

30.10.2011

LITT FLYTTING PÅ "STÆSJ"!

Da jeg tørket støv i går, ble det til at diverse ting fikk seg nye plasser. Koselig å forandre litt med det en har, og det koster jo heller ikke noe, samtidig som en føler at en har fått ny stue.

Dette brettet står på spisebordet. Nydelig heklet brikke som jeg har fått av min kjære veninne Inger i Sunnfjord. Lysestaker fra IKEA, som vi har hatt i flere år nå. Hjerter viklet av streng kjøpt på Stord for et års tid siden, de andre hjertene er kjøpt på en koselig blomsterbutikk i Askvoll. Glassboksen er kjøpt for noen år siden på Baronessa på Husnes.


EN KOSELIG SØNDAG ØNSKES DERE!

29.10.2011

LITT MER PÅ FLYTTEFOT!

På det hvite skapet har et gammelt sinkfat funnet sin plass.

Telysestaker fra Nille, gyngehest fra blomsterbutikk i Askvoll, kors fra loppis i Danmark, & fra Baronessa, krukke og hjort fra Kremmerhuset.


FIN LØRDAG TIL SMÅ OG STORE!

27.10.2011

"NYE" SKAPET PÅ PLASS I STUA!

Skapet som jeg kjøpte via Finn på Sotra i sommar, som min kjære studentsønn var så snill og hentet....., har nå funnet sin plass i stua. Var i tvil om jeg skulle male det eller beholde det som det var. Men med møbelolje på skapet i flere omganger, ble det som nytt. Det var veldig fint i utgangspunktet, kun noen vannmerker på sidene.

Er kjempefornøyd, og skulle så gjerne hatt en buffèt el.l. i samme utførelse.

Oppå skapet står en gammel trykkeriskuff, som jeg var så heldig å få fatt i på Epla.

Den har sin sjarm som den er, med originale tall på hva som befant seg i hvert rom. Lurer litt på om jeg skal spraylakke den. Men inntil videre skal den få være som den er.

Ble en liten bloggpause på meg, har vært mye møter på kveldstid i forhold til barnehage, skole og videregående skole, syke småtroll, og studenten hjemom på besøk. Bloggelysten har heller ikke vært til stede, men satser på å være tilbake for fullt nå.

Takker så masse for alle koselige kommentarer dere legger igjen, jeg ser jo at her er en del besøk, men utrolig gøy når dere legger igjen et lite spor etter dere.

ØNSKER ALLE MINE KJÆRE LESERE EN STRÅLENDE HELG!

18.10.2011

VIMPLER TIL TRONDHEIM!

I Trondheim bor det en flott jente som heter Ingunn. Hun og mannen hennes har ventet i mange år på å bli foreldre til et barn fra Kina. I september fikk de endelig gladmeldingen, og de reiste til Kina og hentet seg en herlig liten jente. Jeg er så heldig å ha blitt kjent med Ingunn gjennom bloggen hennes Ellinor`s eventyr.

Før sommerferien bestillte Ingunn en vimpelrekke hos meg, som skulle henge på rommet til deres lille solstråle. Høsten har vært travel for meg, men i forrige uke ble det sendt vimpelrekke til Trondheim og en liten VELKOMMEN pakke til den vesle snuppa.

Ingunn ønsket vimpelrekka i turkis/mørk rød. Hadde ikke så mye av disse fargene, men har brukt det jeg synes passet.

Jeg håper at den faller i smak, selv om ikke fargevalget er helt som ønsket.

Alle stoff fra S&S.

Blonde kjøpt på ETSY.

Håper at du blir fornøyd Ingunn, visst ikke er jeg takknemlig for en tilbakemelding og bli enig med deg hva vi kan gjøre annerledes.

GOD TIRSDAG!


16.10.2011

UTESTUE!

Utestua vår er så og si ferdig nå. Vi har holdt på med den i flere år, så det har vært veldig koselig å kunne bruke den i sommer. Og vi har brukt den veldig mye, spist middag der ute flere ganger om uka, til tross for at været ikke har vært det fineste.

Til å begynne med hadde vi to og en halv vegg, resten var åpent. I forrige uke satte vi inn vindu og dør, så nå er det tre hele vegger. Men det kommer nok vegg med vindu og dører på den siste åpningen og etterhvert. Da kan vi selv velge å ha alt igjen, eller åpne opp og bruke den som uterom.

Har pakket vekk det meste av det vi har hatt der i sommer/høst, men må være litt igjen, så vi kan tenne lys når vi koser oss der.
Lyshus kjøpt på Jotex, telysestaker i midten fra Nille og de lilla er fra KID.

Peisen har vi brukt en del ganger, selv om det ikke er mange ukene siden den var ferdig. Så koselig å tenne i og tulle seg inn i et varmt fleeceteppe.

Vi kjøpte nye puter i hagemøblene på salg i fjor sommer. En av de første gangene vi brukte dem, lot vi de bare være i benkene/stolene. Men det straffet seg, hadde besøk av en hannkatt om natta, og han markerte rikelig på alle putene. Har prøvd å vasket de, men får ikke lukta bort. Så det var dårlig anvendte penger..........

Her bordet til vesla og minsten framfor den nye døra og vinduet.

ØNSKER ALLE EN GOD UKE!

15.10.2011

KOSETUR TIL STORD!

Denne uka har vi kost oss med høstferie. Vi har hatt fri hele gjengen, bortsett fra studenten da... Nr 2 i flokken har vært i Sunnfjord og besøkt besteforeldre og jobbet litt, vi andre har kost oss hjemme. Og de siste dagene har vi hatt et strålende vær i tillegg, så det har blitt noen turer på sjøen for å sette og dra krabbe/hummerteiner.

I går tok vi turen over til Stord med båten vår, gikk og tuslet i gatene og på Amfi-senteret. Og drog teinene på vei hjem. Ble noen krabber i går òg, men hummer har vi desverre ikke fått i hele tatt.

Jeg oppholdt meg ute både på turen fram og tilbake. Litt kaldt, men når jeg satte meg ned på dørken var det varmt og godt i sola.

Veteranbåten Granvin låg til kai, så den måtte vi kikke på. Og så måtte vi jo ha et bilde av "skuta" vår.....

På AMFI senteret tuslet vi i butikker, spiste litt og klatret på Mikke Mus, som hadde fått jobben som søppelbøtte.

Er meldt brukbart vær i dag òg, så vi får prøve å nyte det så godt vi kan. Vesla har fått høy feber, så hun må nok holde seg innomhus. Min kjære og jeg er invitert på naustfest i kveld, men en av oss kan jo gå, så vi får se hvem som er den heldige...............

GOOOD LØRDAG!


13.10.2011

"NYTT" BILDE!

Da jeg var i Polen på jentetur for snart et år siden, kjøpte jeg et bilde av et meget spesiellt hus, som lå i gågata like nedenfor hotellet vi bodde på.


Huset er bygd i betong, og huser en nattklubb.

Første kvelden jeg så det, måtte jeg gni meg i øynene for jeg trodde jeg var så trøtt etter reisen, at jeg ikke så helt klart og skikkelig.

Så da jeg fant dette bildet i en restaurant/billedgalleri, måtte jeg bare kjøpe det. Bildet er malt på en keramisk flis. Rammen rundt det var mørk grønn. Og det har tatt sin tid å få malt den svart. Men før helgen fikk jeg gjort det, og hengt bildet opp i stua.

GOD TORSDAG!




12.10.2011

KARTELL

I flere år har jeg ønsket meg en KARTELL lampe. Til bursdagene våre i sommer fikk vi en del pengegaver, og på fredag flyttet en KARTELL lampe inn til oss. Er strålende fornøyd, og lampa har funnet sin plass på det nye skapet i stua.

Lampa er ca 50 cm høy, og er ikke av den største utgaven.

Passet så godt her på skapet.....

Nips og naps har byttet litt plass. Og for øyeblikket ser det slik ut, men det kan jo fort forandre seg.

Skapet har fått koselig tekst på skuffene.

GOD ONSDAG!

11.10.2011

VINNERLYKKE!

Jeg har vært så heldig at jeg har vunnet.

Solveig med bloggen Kvardagsgleder, som bor i samme kommune som meg, har hatt give away, og heldige meg vant denne flotte ugla fra House Doctor.
Ugla er bare kjempefin. Og den pynter så fint opp på det nye skapet mitt.


På toppen av hodet kan en sette stearinlys, og i helgen har det brent lys der hver kveld.
Men jeg synes den er veldig fin uten lys òg.

Ta deg en tur innom bloggen til Solveig, alltid koselig å komme på besøk hos henne. Hun og familien hennes holder på å bygge hus, og det er spennende å følge med på byggingen.

 TUSEN TAKK kjære Solveig, jeg ble veldig glad for ugla.

GOD TIRSDAG!





10.10.2011

BUKSE TIL MINSTEN!

Minsten har strekt seg veldig de siste månedene, og det er begynt å bli slunkent med klær i skuffene hans. Kjøpte litt nytt sist jeg var i Haugesund, og i forrige uke sydde jeg en ny bukse til han.

Dongeri stoff fra Stoff2000 og sjørøverstoff fra S&S.

Minsten ønsket seg lommer på buksa, og det ønsket ble oppfyllt.....

Mønster Meedom i str 7 år.

Og et mammahjerte smelter når gutten vil sove i buksa, "for den er så god og myk" og "du er verdens flinkeste mamma til å sy".....

GOD UKE TIL SMÅ OG STORE,
her har vi høstferie denne uka.


09.10.2011

SISTE BURSDAG DENNE UKA!

I går var minsten i bursdag til en klassekamerat. Og med den bursdagen har vi vært i bursdag annenhver dag hele uka, så nå blir det godt med høstferie.......

Og denne lua ble med minsten i selskap på Grønstøl.
Stoff fra S&S, eget mønster.
Da håper jeg lua passer og faller i smak.

GOD SØNDAG!


08.10.2011

BURSDAG NR 3!

Torsdag ble det en tur over brua og bursdag i Bratten. En flott prins som fyller 4 år i dag. Men siden vi har høstferie i neste uke, ble bursdagen feiret på forskudd.

Genser i stoff og mønster fra S&S.

Noah er veldig begeistret for Super Mario òg, så det måtte bli en pose med yndlingen på.

Svart linstoff fra S&S, rødt stoff fra retro lager.

Foret med rødt stoff, snor fra S&S.

Storesøster til Noah fyller 7 år i høstferien, så hun måtte få pakke hun òg., siden de er bortreist på dagen hennes.

Til Ida ble det et skjørt, etter mønster fra boka Barn igjen.

Dongeristoff med søte broderte blomster, kjøpt på Ebay. Hvit blonde fra lokal butikk. Grønt bånd kjøpt på Etsy.

EN STRÅLENDE DAG TIL ALLE SOM KIKKER INNOM!




07.10.2011

BURSDAG NR 2 DENNE UKA!

På tirsdag var vi ein tur til Valen i bursdag. Da ble kompisen til minsten 6 år. De har gått på samme avdeling i barnehagen siden de var 1 år, og vært veldig gode venner hele veien.
Men nå er de begynt på hver sin skole. Bare 10 min kjøretur unna, men de deler ikke hverdagen lenger. Begge to synes det er veldig dumt, og minsten har flere ganger lurt på om vi ikke kan flytte til Valen, så de kan gå i samme klasse.

En genser med tall på passer jo godt til en 1. klassing synes jeg.
Stoff fra Cetho, mønster fra S&S.

Genseren er i myk og god bomull m/stretch.

Poser er populært for tiden. Og det ble med en til Valen òg. I flott linstoff fra S&S.

Foret med retro stoff, som kommer helt fra Sirdal. (Tusen takk tante, helt perfekt til denne posen.)

GOD HELG OG HØSTFERIE!


05.10.2011

DOBBEL BURSDAG!

På søndag var vesla og minsten invitert i bursdag til fetter Lars og til nabojenta. Nabojenta fyllte 8 år på fredag og Lars blir 8 i høstferien. De hadde leid SFO rommet og gymsalen på skolen, og feiret bursdagene sine der. Masse god mat, og kjekke aktiviteter hadde de laget til. De 2 timene bursdagen varte, føyk avgårde.

Lars er veldig glad i Super Mario, så det måtte bli en bukse med yndlingen applikert på.

Dongeri fra S&S, Mariostoff fra Ebay. Mønster Meedom.

Svigerinna mi hadde lagt inn et ønske om en pose, og det ble en fotballpose med god plass til DS el klinkekuler.

Dongeri S&S, fotballstoff fra retrolager, snor fra en bukse som har fått strikk i stedet for.

Pose ble det til Mari òg. God plass til klinkekuler el annet smånips som samler seg hos jenter.

Hjertestoff fra IKEA, rosa stoff fra retrolager. Bånd fra S&S.

Det ble en lue òg til Mari. I kjempestilig knall rosa apekattstoff.
Stoff fra Cetho eget mønster.

Vi skal i tilsammen 4 bursdager denne uka, så det kommer innlegg med mer bursdagsgaver etterhvert.

ØNSKER ALLE EN GOD NATT!