02.05.2009

TØRRE VAFLER, OPPSKIFT ETTER MORMOR.

I dag har jeg stekt tørre vafler etter oppskrift som jeg fikk av min mormor. Enkelt og raskt å lage, og faller i smak hos de fleste.

Så her ble der servert vafler og saft på terassen i dag, til stor glede for store og små i nabolaget.

Laget dobbel porsjon når jeg først var i gang, og har puttet resten opp i en kakeboks. Greit å ha på lur, om noen stikker innom, eller om vi får lyst på noe godt.

Her følger oppskrift visst noen har lyst å prøve seg.


TØRRE VAFLER

500 gr potetmel
250 gr sukker
250 gr smør
4 egg
3 ts bakepulver

Visp eggedosis av sukker og eggeplommer.
Tillsett smeltet smør, og potetmel blandet med bakepulver.
Stivpisk eggehvitene, og bland dem forskitig inn til slutt.

Sett vaflene med skje på vaffeljernet. De flyter utover når de blir stekt.
Avkjøl på rist. (Lurt å dele vaflene før de blir for stive.)
Oppbevares i en tett boks.

GODE ØNSKER OM EN FLOTT SØNDAG!!!

31 kommentarer:

  1. Åh tørre vafler, det laga alltid farmor når me kom til Stavanger når me var små. Hmm, trur eg må prøva meg på dei, det ser jo ut som ei grei oppskrift...Kor lenge trur du dei held seg i boksen?

    SvarSlett
  2. Den oppskriften har jeg LETT OG LETT etter!!! Tenk at jeg kom over den. Tusen takk! :-)

    SvarSlett
  3. Tørre vafler ar jeg aldri vært borti....det må prøves, så øy!

    Takk for oppskriften og a en god dag!

    Klem Lenemora

    SvarSlett
  4. Ser greit ut oppskriften. Må jeg prøve den.
    Takk for initiativet:)

    SvarSlett
  5. Takk for oppskriften.
    Har ikke spist tørre vafler siden jeg var ung gutt,nå skal jeg prøve igjen,veldig god til kaffen..Har også hørt tørre vafler benevnt som "franske vafler"
    Mvh Endre

    SvarSlett
  6. Ja, dette er gode kaker, som holder seg lenge i boksen, om en oppbevarer de litt kjølig...for eks. i kjelleren eller en kald bod...:)

    Hilsen Elsa...som også skal lage sånne kaker til jul igjen :)

    SvarSlett
  7. Nettopp laget disse ...KNALLGODE...Tusen takk

    Siv

    SvarSlett
  8. Disse vaflene heter opprinnelig Kakevafler, som nytes som andre julekaker.
    Tørrvafler er en oppskrift som deles i emner og kjevles til passe leiver i vaffeljernet. Disse smøres med smør med ost, nydelig det og. Verd et forsøk, enkel jobb. God jul.

    Mvh Inger

    SvarSlett
    Svar
    1. Kakevafler er en annen oppskrift. Jeg har oppskriften på Tørre vafler fra min kokebok fra 1962. ( Lik Snill Pikes oppskrift etter mormor.) Røren er så løs at den ikke lar seg kjevle. Den holder seg veldig lenge i boks.

      Slett
  9. veldig god oppskrift. Takk for at du deler den.

    SvarSlett
  10. Hei...fin blogg
    No skal eg prøva meg på vaffeloppskrifta di

    SvarSlett
  11. Takk for fin oppskrift,veldig fine vaffelkaker.Hilsen Raghild og Einar.

    SvarSlett
  12. Tusen takk for oppskriften.
    No har jeg laget en hel haug som skal på et sykehjem :-)
    Alltid hyggelig å hjelpe andre som ikke kan klare det sjøl :-)
    Ha ei fin andvents og juletid :-)

    SvarSlett
  13. tusen takk or opppskriften-noer julekakebaksen i boks Reidun

    SvarSlett
  14. Hvorfor er de så vanskelige å steike??De henger bare igjen i jernet hos meg!
    Smøres jernet?
    Lav eller høy temperatur?

    SvarSlett
    Svar
    1. Burde ikke være nødvendig å smøre jernet siden det er mye smør i deien. Men det kan ofte være vanskelig å steike tørre vafler. Veldig forskjellig fra jern til jern. Tror middels varme er en fordel. Lykke til

      Slett
    2. Visst du steker de i et vaffeljern som du bruker til vanlige vafler òg, må du gjerne smøre underveis. Jeg har selv stekt i dag, og måtte smøre annenhver vaffel ca.

      Slett
    3. Takk for oppskriften. Lenge siden jeg laget tørre vafler. Men hvorfor må jeg dele eggeplommer og eggehviter ? Husker at mor bare vispet eggedosis.

      Slett
  15. Tusen takk for oppskriften. Det er den beste oppskriften jeg har vært borti på tørre vafler. Og jeg har prøvd noen i årenes løp! Veldig god deig å jobbe med/steike. Må lage en porsjon til tenker jeg:)

    SvarSlett
  16. Jeg har også denne oppskriften, menden er altfor fast. hva kan jeg spe med for å få den litt flytende?

    SvarSlett
    Svar
    1. Røren skal være fast. Den skal settes med skje midt i "vaffelhjertet", og når en tar ned lokket vil den flyte utover.

      Slett
  17. Hm Hm er alle ferdige med julebaksten tro? Jeg venter så spent på om noen kan si hva galt jeg har gjort, da min deig ble alt for fast, se kommentar over. Har oppskrift som snill pike
    For øvrig ønskes God Jul
    fra Bjørg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Røren skal være fast. Den skal settes med skje midt i "vaffelhjertet", og når en tar ned lokket vil den flyte utover.

      God jul til deg `og.

      Slett
  18. Har spist mammas tørrede vafler i alle år og stekt dem noen få ganger. Er ikke helt fornøyd og din oppskrift er litt anderledes, skal prøve dem en dag:))

    SvarSlett
  19. De er jo glutenfrie. Så fint :-)

    SvarSlett
  20. Dette er den beste oppskriften jeg har prøvd.
    Sitter å steiker kaker nu og det går som en lek.
    Røra sitter ikke fast i hjernet og den er veldig god både som rå deig og som stekte kaker.
    Tusen takk for at du deler med deg slike godsaker :-)

    Fra Barbro

    SvarSlett
  21. Heidi Lødding22.12.2013, 13:32

    Disse er sååå gode,- men d holder med 1 og 1/2 ts bakepulver, og tilsett en strøøøken ts vaniliesukker, Voalaa. Deilige kaker :-)

    SvarSlett
  22. Morsomt .Samme oppskrift som finnes i en gammel kokebok " Desserter-kaker og konfekt" av Mina Thiis fra 1936, har arvet den fra min bestemor/mor.

    SvarSlett
  23. Tusen takk for god oppskrift. Disse er både gode og glutenfrie. Jeg brukte din oppskrift i fjor også, da ble røra svært fast og hang seg fast i jernet. I år var røra litt løsere og jeg hadde ingen problemer med stekingen. Jeg tror forskjellen kanskje ligger i størrelsen på eggene. I år brukte jeg store egg.

    SvarSlett
    Svar
    1. Skal jeg blande potetmelet med mixer eller med slikkepott eller lignende. Er på hytta , men har begge deler.

      Slett

Koselig om du legger igjen et lite spor etter deg, alltid gøy med nye bekjentskap og hyggelige kommentarer.♥♥♥♥