18.07.2010

FEIRING AV 5 ÅRS JUBILANT!

På onsdag fyllte minsten 5 år, og det har blitt feiret flere dager til ende. Det er nesten mer feiring med en barnebursdag enn en 50 års dag. Men, men det er jo moro og da, selv om det blir mye baking, så er det så koselige å se hvor forventningsfulle ungene er.
På selve dagen hadde vi familieselskap, med 21 gjester totalt. Og da er det ikke min familie, kun min mann sin. Minsten hadde ikke fått av seg pysjen før de første gavene måtte åpnes.
I dag har vi hatt barneselskap. 10 unger totalt med våre egne. Litt for kaldt til å sitte ute å spise, men etter maten var noen ute og lekte og noen lekte inne.
5 åringen hadde sterke meningar om hva som skulle serveres, så det ble sjokoladekake med dinosaur strøssel, gele med vaniljesaus, cup cakes med rosa og blå smørkrem og boller med kanel, sukker og vaniljefyll.
Her kommer oppskriften på amerikanske cup cakes om noen har lyst å prøve seg.

VANILLA CUPCAKES:
250 gr smør
4 dl sukker
4 store egg
2 dl melk
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts vaniljeessens

VANILLA BUTTERCREAM:
250 gr smør
2 ts vaniljeessens
2 dl melk
12-16 dl melis
konditorfarge- gjerne ulik farge
Pynt med kakestrøssel

Pisk smøret mykt. Tilsett sukker og pisk til du får en meget luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen og pisk godt mellom hvert. Pisk inn vaniljeessens. Bland mel og bakepulver. Ha dette i smørkremen vekselvis med melken. Bruk mikser, men ikke pisk lenger enn nødvendig for å få deigen godt blandet.

Ha papirformer i muffinsbrett. Fordel deigen i formene til de er 3/4 fulle. Stek midt i ovnen, 175 gr i 20-25 min. Avkjøl muffinsene i formen i 15 min. Løsne dei forsiktig og ta de ut av fomene. La de bli helt kalde.

Vaniljesmørkremen piskes av mykt smør, vaniljeessens, melk og 4 dl av melisen i 3-5 min. på middels hastighet. Kremen skal være luftig og smidig. Tilsett mer melis, 2 dl av gangen, og pisk 2 min mellom hver gang, til smørkremen er tykk og har god smørekonsistens.

OBS, kremen smelter om ikke muffinsene er helt kalde før du smører den på.

LYKKE TIL!

post signature

2 kommentarer:

 1. Gratulerer med 5 åringen! Denne oppskrifta skal prøvast. Eg har nettopp kjøpt meg muffinsformer på Kremmerhuset med sommarfuglar på, så då passa det perfekt med ei ny oppskrift. Har forsåvidt ei oppskrift eg er godt fornøgd med, men kjekt å prøve noko nytt og..Fortsatt god sommar!

  SvarSlett
 2. Gratulerer med 5-åringen!
  Og ang. dårlig samvittighet -IKKE ha det , setter så pris på deg og vet at du er en god/ekte blogg-venn!
  Blogging gjør man når man har tid/ork -
  Ha en fin uke min venn,
  klem Hege.

  SvarSlett

Koselig om du legger igjen et lite spor etter deg, alltid gøy med nye bekjentskap og hyggelige kommentarer.♥♥♥♥