28.11.2010

HUMMER FISKE!

Min mann pleier å sette ut hummer-teiner når det er hummersesong. Ikke alltid han får så mye hummer, men krabbe pleier det å være mye av. Men i år fikk han faktisk noen, og den første dagen etter at hummer-fisket var åpnet fikk han en skikkelig stor en.
 Her er hummeren nykokt. Dropseske viser hvor svær den var.

Hummeren er komt i frysen, og venter på en god anledning til å invitere til hummerfest.

EN FLOTT SØNDAG TIL DERE ALLE!

26.11.2010

TREDJE, OG SISTE PREMIE, KLAR FOR LEVERING!

Den tredje som vant når jeg hadde trekning i oktober, var Silje uten blogg. Hun bor i samme kommune som meg, så det var litt koselig. Silje ønsket seg en velour kjole i str 7 år.

 Velour og blonde S&S, Tilda-stoff fra Panduro og knapper fra Baronessa. Mønster Meedom.
 Detalj framme på kjolen.
Apllikering framme og bak, og de nye "merkene" mine.

Så håper jeg at Silje blir fornøyd, og at kjolen passer til jenta som skal ha den.

ØNSKER ALLE EN KOSELIG 1. HELG I ADVENT!

25.11.2010

NOK EN BURSDAGSPRESANG!

I Bratten bor det en super jente som heter det samme som meg, og hennes eldste gutt heter det samme som min minste gutt. God smak har vi vet du.♥♥

Denne flotte gutten begynte på skolen i høst, og på julaften fyller han 6 år. Han er veldig glad i Super Mario, så det måtte bli noe med Mario i bursdagspresang.
Dongeri og stripete stoff fra S&S, Mario-stoff fra ebay.
Håper bukse og lue passer, og at 6 åringen blir fornøyd. 

SNART HELG IGJEN, EN FIN TORSDAG TIL DERE ALLE!

24.11.2010

HØNE PÅ KJØKKENET!

En kjempefin høne har flyttet inn på kjøkkenet mitt. Den legger ikke egg, men skal passe på de eggene vi kjøper på butikken.
Kjøpt på STEMNING i Rosendal.

GOD "LILLE LØRDAG" TIL DERE!

23.11.2010

SUPER MARIO, IGJEN!

Har sydd et par luer, som jeg har applikert med Super Mario. Den ene er bursdagsgave og den andre skal ligge under juletreet til min Mario-frelste nevø.
 Stripete stoff fra S&S, Mario-stoff fra ebay. Mønster, delvis eget.

EN FIN TIRSDAG TIL MINE KJÆRE BLOGG-LESERE!

22.11.2010

ANDRE GAVEN ER POSTLAGT!

Ingunn med bloggen Ellinor, var en av de 3 som vant, da jeg hadde trekning for en stund siden. Hun ønsket seg en kjole i ull, ca str 86/92. Ingunn og hennes kjære har stått i adopsjonskø noen år, og jeg håper at de snart får reise til Kina og hente sitt meget ønsket og etterlengtet barn. Ta en titt innom bloggen hennes, en kjempekoselig dame som jeg har fulgt siden jeg begynte å blogge for snart 2 år siden.
 Ull fra S&S, blonde og knapper fra BARONESSA, Tildastoff fra PANDURO.
Mønster fra Meedom, med litt justeringer.

Jeg håper at kjolen faller i smak Ingunn, jeg ble veldig fornøyd med den selv, og det er ikke ofte at jeg er fornøyd med noe jeg lager selv.

EN FIN UKE TIL ALLE SOM KIKKER INNOM!

21.11.2010

HJEM, KJÆRE HJEM!

Disse bokstavene kjøpte jeg for en tid tilbake på STEMNING i Rosendal. De har fått plass i et av de store stuevinduene.

En fin søndag til dere alle, her skal vi ha spleise-julebord i lag med 2 vennefamilier. Mmm gleder oss masse.

20.11.2010

BURSDAGSGAVE!

For en mnd tid siden hadde en nevø av meg 7 års dag. Dagen skal feires i lag med hans 2 søstre nå i nov/des. Nevøen min er en stor beundrer av Super Mario, og har spurt min svigerinne om hun trodde at tante kunne sy han en Super Mario bukse. Et slikt ønske må jo bare oppfylles, og via ebay fikk jeg Mario-stoff i hus.
 Dongeri fra S&S, mønster Meedom.
Og Super Mario i flere varianter applikert på buksa.

Måtte jo ha en overdel som matchet buksa, så denne
 skjorta ble produsert òg. Mønster Meedom.
Håper at det blir en fornøyd 7 åring som pakker opp, selv om pakken er myk!

ØNSKER SMÅ OG STORE EN STRÅLENDE HELG!

17.11.2010

FØRSTE GAVEN ER KOMT VEL FRAM

Sissel med bloggen Smått & Stort var en av de tre som vant når jeg hadde trekning på bloggen min for en mnd tid siden. Hun ønsket seg en bukse, med pirater på.
 Buksa er ferdigsydd og ble sendt før helgen. Har fått tilbakemelding om at den er vel framkomt og tatt i bruk.
Dongeri fra S&S, piratstoff fra Panduro, mønster Meedom.
Dere 2 som ikke har fått noe i posten ennå, klærne er så å si ferdige, så det drøyer ikke mange dagene før dere har de.

EN KOSELIGE KVELD ØNSKES ALLE!

15.11.2010

FUGLEHUS!

Jeg har lenge hatt lyst til å kjøpe meg et fuglehus, til innendørs bruk. Synes de er så fine.Og da BARONESSA  hadde 30% avslag for noen uker siden, ble det et fuglehus med hjem i posene. Har ikke helt funnet ut hvor jeg skal ha det ennå, så forløpig har jeg satt det i et vindu i stua.
Men det passet faktisk ganske godt der, så inntil videre blir det stående.

ØNSKER ALLE EN FLOTT UKE!

14.11.2010

BOMTUR PÅ LOPPEMARKED!

Planen for lørdag var å reise på loppemarked i Rosendal. Av en eller annen grunn mente jeg at det begynte kl 1200. Jeg trodde jeg var ute i god tid, når vi ankom Rosendal litt over 12. Men loppemarkedet begynte kl 1100 det, så da vi kom var det ikke mye igjen. Så da ble det noen kaker på vesla og minsten da, og de var veldige gode så det ut til, måtte 2 ganger avgårde å få påfyll......

Sparte jo masse penger da, når vi ikke kjøpte noe på loppemarkedet, men å kjøre til Rosendal uten å kjøpe med seg noe hjem, nei det går ikke. Så da tok vi turen på STEMNING, og der hadde de masse igjen.
Dette lyshuset ble med hjem fra Rosendal.
Minsten og jeg har tent lys i det i kveld, og kost oss med "Skal vi danse".

Vi har vært så heldige at vi har fått hjemmelaget pizza og salat hos svigerinna mi til kvelds. Hun er alene hjemme med ungene denne helgen òg. Mannen hennes er på samme tur som min kjære. Og etter tilbakemeldingene vi har fått via tlf og sms, så storkoser brødrene seg i fjellheimen med gode kamerater.

GOD SØNDAG TIL DERE!

13.11.2010

NYE MERKELAPPER!

Det har minket på SNILLPIKE-lappene mine i det siste, så for noen uker siden bestillte jeg noen nye. Fikk lyst å prøve litt nye farver, og er veldig fornøyd med resultatet.
Har bestillt fra minanamnband, og er veldig fornøyd med kvaliteten. Bestillte "vaskelapper" òg, en del som har spurt hvordan klærne jeg har sydd til de skal vaskes.

Vesla, minsten og jeg er alene hjemme i helgen. Ganske uvant å bare være oss 3. Pappaen i heimen er på guttetur, på en Statoil hytte i nærheten av Røldal. Og tenåringen er reist til Sunnfjord på pappabesøk. I morgen (el. i dag ble det visst) har vi planlagt at vi skal til Rosendal på loppemarked. Blir spennende å se om vi finner noe, som er verdt å ta med hjem.

EN RIKTIG GOD HELG TIL DERE ALLE!

11.11.2010

XMAS!

I hele fjor høst var jeg på leting etter XMAS bokstaver, som jeg kunne ha lys i. De jeg fant kunne en kun ha små juletrelys i, men jeg ville ha så store at jeg kunne bruke vanlige anittkklys i de.
Og i år fant jeg de endelig. På KID, og til en veldig grei pris. Så nå ligger de bare og venter på desember, så vi kan ta de i bruk.

EN GOD NATT TIL ALLE SAMMEN!

09.11.2010

BUKSE I BYTTE MOT SINKHUS!

Som tidligere fortalt har jeg byttet til meg noen sinkhus, mot å sy en bukse til dattera til en veninne av meg. Eneste kravet var at det skulle være noe rosa el lilla på den. Veldig gøy å få frie tøyler, å gjøre det en vil.
 Mønster fra Meedom. Dongeri fra S&S, scooter stoff fra ebay.
Hjerter på knær og rompe. En A på lomma for A***. Nå får jeg håpe at buksa faller i smak hos liten og stor i nabohuset.

NÅ ER DET GREY`S, ØNSKER ALLE EN FLOTT ONSDAG!

08.11.2010

INVITASJON TIL JULEMARKED!

Jeg fikk en henvendelse på mail i forrige uke, om jeg kunne tenke meg å være med som utstiller på Jul i Rosendal siste helgen i november. Og i går fikk jeg den nydelige invitasjonen i posten.
Julemarknaden held ope fredag 11.00-20.00 laurdag 11.00-16.00
 
Jeg må si at jeg føler meg beæret av at noen synes det jeg lager er verdt å stille ut på et julemarked. Og skulle så gjerne fått forespørselen tidligere i høst. Siden markedet er om 3 uker, må jeg nok takke nei til denne fantastiske sjansen, men ønsker veldig gjerne å bli invitert til neste år. Da får jeg litt bedre tid på meg til å produsere nok klær til å fylle en salgsbod.

Det varmer så mye å få en slik henvendelse fra folk jeg ikke kjenner, med varme ord om det jeg lager. Så selv om jeg ikke får vært med i år, har jeg en så god følelse i kroppen av at det jeg lager faller i smak.

EN KREATIV UKE ØNSKES DERE KJÆRE LESERE!

06.11.2010

MAKEOVER GENSER TIL MINSTEN!

Har kjøpt noen helt enkle genser til minsten på Cubus og KappAhl. Helt ordinære, stripete gensere, som har blitt litt mer spennende ved hjelp av symaskinen.
 2 stjerner og en bil og vips, så var det 3 nye gensere i skapet.

EN SUPER LØRDAG TIL ALLE GODE BLOGGVENNER!

05.11.2010

NYE LYSHUS HAR FLYTTET INN!

Har kjøpt meg noen nye lyshus i det siste. Er så koselig å tenne masse lys, når det skumrer ute. Hos oss brennes det lys hver kveld, og har jeg glemt å tenne i, er det 2 små som lurer på hvorfor jeg ikke har gjort det.
 Disse to lyshusene er kjøpt på TILBORDS, de har jeg byttet til meg hos en veninne, som ikke var helt fornøyd med de. Skal sy bukse til vesla hennes for husene. (Mummihus sier vesla.)
 De 2 lyshusene til venstre hadde jeg fra før, og det lille til høgre har jeg byttet til meg hos den samme veninna, som ikke synes det ble fint med zinkhus hos henne. Lucky me!!!
Disse hvite lyshusene har jeg kjøpt hos JOTEX. Synes de var kjempefine. Så nå er det lyshus i mange varianter i heimen.

ØNSKER ALLE EN KOSELIG HELG!

04.11.2010

LUE TIL VESLA!

Måtte prøve ut et lue-mønster jeg fant på en blogg, husker ikke hvilken i farten. Og da ble det en ny lue til vesla. Kjapp og enkel å sy, og vesla har bodd i den, siden hun fikk den.
 Stoff fra S&S. Lua er sydd dobbel, så den varmer godt på små ører.

Blir nok noen sånne under juletrær rundt omkring i år.

EN KOSELIG TORSDAG TIL DERE ALLE!

03.11.2010

SHOPPING HOS FRØKEN FRYD!

På bloggen til Frøken Fryd, så jeg en klokke som jeg synes var så fin. Sendte en mail til Hilde, som driver butikken, om hun kunne sende klokka. Og det svarte hun ja til. Planen var å ha klokka på arbeidsrommet mitt, men da jeg fikk den, var den enda finere i virkeligheten. Så klokka henger nå i stua vår.
 Klokka er i zink, og passet veldig godtt i lag med disse rammene, som jeg har hatt en stund.
 Ta en tur innom Frøken Fryd, alltid masse fint i nettbutikken.

ØNSKER DERE EN FLOTT ONSDAG!

01.11.2010

BURSDAGSJENTE I BRATTEN!

I midten av september fyllte Ida 6 år. Vi var på høstferie i Sunnfjord da, så vi fikk ikke med oss feiringen. Men i helgen tok vi turen i Bratten, og fikk servert kaker, boller, brus og kaffi.

Pakke var selfølgelig medbrakt, både Ida og mammen hennes ønsket seg noe hjemmesydd, og det ønsket ble oppfyllt.
 En god og myk genser, stoff fra S&S og mønster fra Meedom.
 Rosa kjole i velour fra S&S, blonde og knapper fra BARONESSA (Husnes).
Muffinsstoff fra ebay og mønster Meedom, igjen....

Bursdagsjenta var veldig fornøyd med gaven, og tok kjole og genser i bruk med en gang. Det er koselig når klærne faller i smak hos de små òg.

EN SUPER UKE ØNSKES ALLE!