I helgen har eldstemann og kjæresten vært hjemme på besøk, til stor glede for liten og stor. Og siden de 2 eldste guttene har bursdag 08. og 17. mars, inviterte vi til familieselskap i dag. En av kakene som gutta bestillte var en Oreo kake, en sikker vinner på kakebordet. Den forsvant raskt her i huset. Her kommer oppskriften om noen har lyst å prøve seg, den er veldig enkel å lage.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjfqWCbah36MNJHKu3bGO2RP7UVbfW1ffwd4oLh3zuTrkOpSTxL1CFoJ7NGxbOBttNvzD1T57DNTuwUnhgEpJf2G0SiIq9DpX8QKInOkocKV4BVW0WW1MCp6CC_ZtqXPMcL-Aonwx-o8p02/s400/ingvild_telle_oreokake20-650x487-tile.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjfqWCbah36MNJHKu3bGO2RP7UVbfW1ffwd4oLh3zuTrkOpSTxL1CFoJ7NGxbOBttNvzD1T57DNTuwUnhgEpJf2G0SiIq9DpX8QKInOkocKV4BVW0WW1MCp6CC_ZtqXPMcL-Aonwx-o8p02/s400/ingvild_telle_oreokake20-650x487-tile.jpg)
OREO KAKE
- Ca. 450 g Oreo Cookies
- 100 g smeltet smør
- 1 pk Philadelpia ost, naturell
- 2,5 dl melis
- 3,5 dl kremfløte
- 2,5 spiseskjeer sukker
- 1 pose Toro Daim sjokolademoussè
- melk til moussèen
FREMGANGSMÅTE
- 1/4 av oreokjeksene legges for seg i en skål og brekkes til små biter.
- Resten av kjeksene legges i en pose og smuldres til så små biter/smuler som mulig. Jo mindre de er jo bedre er det å smøre utover i formen.
- Smelt smør og bland godt med de knuste kjeksene i en bolle.
- Smør utover i en rundform (24cm).
- Bland kremost og melis med mikser for en kremete og luftig masse.
- Stivpisk fløte og sukker.
- Rør forsiktig inn halvparten av den stivpiskede kremen i ostemassen, sett resten av kremen i kjøleskapet (skal brukes senere).
- Smør ostekremen over kakebunnen og fordel halvparten av de oreokjeksbitene du har satt til side i ostekremen.
- Sett i kjøleskap i 30 minutter.
- Lag sjokolademoussèen etter anvisning på pakken og rør inn de siste oreokjeksbitene du har satt til side.
- Smør moussèen over ostekremen og sett i kjøeskapet i ytteligere 1 time.
- Resten av kremen du satte i kjøleskapet skal brukes til et siste lag på toppen. Bruk så mye du ønsker.
- Pyntes med sjokoladesaus.
- La kaken stå kjølig minimum et døgn før den skal spises, gjerne 2 døgn, den blir bare bedre.
GODE ØNSKER FOR EN PRAKTFULL UKE TIL DERE ALLE!
Take for oppskrift, den e herved lagra :o)
SvarSlettHar hørrt så masse om den kaka, men aldri prøvd den sjøl.
Takk for oppskrift, smakte en slik kake for første gang i en Dåp for litt siden, og den var Knallgod!
SvarSlettKlem KlEM Birte
Den kaken er bare helt nydelig, ser ut som det er akkurat samme oppskrift som jeg bruker:)
SvarSlettHa en fin mandag;)
Kaken så bare helt nydelig ut, tusen takk for tips!
SvarSlettTror nok den hadde falt i smak her i huset også, har iallefall en kakemoms og jeg er ikke helt borte jeg heller.
Hilsen fra Mimmi-Leone
Oreokake er så nydelig godt. :-)
SvarSlett- cathrineforde.bloggr.no.
Å, nei... Gubben så denne og mente at sånn må jeg jo lage til ham. Puh... Jeg som ikke er noe flink til å bake :o) Jeg får gjøre ett tappert forsøk. Takk for oppskrift.
SvarSlett