Så her ble der servert vafler og saft på terassen i dag, til stor glede for store og små i nabolaget.
Laget dobbel porsjon når jeg først var i gang, og har puttet resten opp i en kakeboks. Greit å ha på lur, om noen stikker innom, eller om vi får lyst på noe godt.
Her følger oppskrift visst noen har lyst å prøve seg.
TØRRE VAFLER
500 gr potetmel
250 gr sukker
250 gr smør
4 egg
3 ts bakepulver
Visp eggedosis av sukker og eggeplommer.
Tillsett smeltet smør, og potetmel blandet med bakepulver.
Stivpisk eggehvitene, og bland dem forskitig inn til slutt.
Sett vaflene med skje på vaffeljernet. De flyter utover når de blir stekt.
Avkjøl på rist. (Lurt å dele vaflene før de blir for stive.)
Oppbevares i en tett boks.
500 gr potetmel
250 gr sukker
250 gr smør
4 egg
3 ts bakepulver
Visp eggedosis av sukker og eggeplommer.
Tillsett smeltet smør, og potetmel blandet med bakepulver.
Stivpisk eggehvitene, og bland dem forskitig inn til slutt.
Sett vaflene med skje på vaffeljernet. De flyter utover når de blir stekt.
Avkjøl på rist. (Lurt å dele vaflene før de blir for stive.)
Oppbevares i en tett boks.
GODE ØNSKER OM EN FLOTT SØNDAG!!!
Åh tørre vafler, det laga alltid farmor når me kom til Stavanger når me var små. Hmm, trur eg må prøva meg på dei, det ser jo ut som ei grei oppskrift...Kor lenge trur du dei held seg i boksen?
SvarSlettDen oppskriften har jeg LETT OG LETT etter!!! Tenk at jeg kom over den. Tusen takk! :-)
SvarSlettTørre vafler ar jeg aldri vært borti....det må prøves, så øy!
SvarSlettTakk for oppskriften og a en god dag!
Klem Lenemora
Ser greit ut oppskriften. Må jeg prøve den.
SvarSlettTakk for initiativet:)
Takk for oppskriften.
SvarSlettHar ikke spist tørre vafler siden jeg var ung gutt,nå skal jeg prøve igjen,veldig god til kaffen..Har også hørt tørre vafler benevnt som "franske vafler"
Mvh Endre
Ja, dette er gode kaker, som holder seg lenge i boksen, om en oppbevarer de litt kjølig...for eks. i kjelleren eller en kald bod...:)
SvarSlettHilsen Elsa...som også skal lage sånne kaker til jul igjen :)
Nettopp laget disse ...KNALLGODE...Tusen takk
SvarSlettSiv
Disse vaflene heter opprinnelig Kakevafler, som nytes som andre julekaker.
SvarSlettTørrvafler er en oppskrift som deles i emner og kjevles til passe leiver i vaffeljernet. Disse smøres med smør med ost, nydelig det og. Verd et forsøk, enkel jobb. God jul.
Mvh Inger
Kakevafler er en annen oppskrift. Jeg har oppskriften på Tørre vafler fra min kokebok fra 1962. ( Lik Snill Pikes oppskrift etter mormor.) Røren er så løs at den ikke lar seg kjevle. Den holder seg veldig lenge i boks.
Slettveldig god oppskrift. Takk for at du deler den.
SvarSlettHei...fin blogg
SvarSlettNo skal eg prøva meg på vaffeloppskrifta di
Takk for fin oppskrift,veldig fine vaffelkaker.Hilsen Raghild og Einar.
SvarSlettTusen takk for oppskriften.
SvarSlettNo har jeg laget en hel haug som skal på et sykehjem :-)
Alltid hyggelig å hjelpe andre som ikke kan klare det sjøl :-)
Ha ei fin andvents og juletid :-)
tusen takk or opppskriften-noer julekakebaksen i boks Reidun
SvarSlettHvorfor er de så vanskelige å steike??De henger bare igjen i jernet hos meg!
SvarSlettSmøres jernet?
Lav eller høy temperatur?
Burde ikke være nødvendig å smøre jernet siden det er mye smør i deien. Men det kan ofte være vanskelig å steike tørre vafler. Veldig forskjellig fra jern til jern. Tror middels varme er en fordel. Lykke til
SlettVisst du steker de i et vaffeljern som du bruker til vanlige vafler òg, må du gjerne smøre underveis. Jeg har selv stekt i dag, og måtte smøre annenhver vaffel ca.
SlettTakk for oppskriften. Lenge siden jeg laget tørre vafler. Men hvorfor må jeg dele eggeplommer og eggehviter ? Husker at mor bare vispet eggedosis.
SlettTusen takk for oppskriften. Det er den beste oppskriften jeg har vært borti på tørre vafler. Og jeg har prøvd noen i årenes løp! Veldig god deig å jobbe med/steike. Må lage en porsjon til tenker jeg:)
SvarSlettJeg har også denne oppskriften, menden er altfor fast. hva kan jeg spe med for å få den litt flytende?
SvarSlettRøren skal være fast. Den skal settes med skje midt i "vaffelhjertet", og når en tar ned lokket vil den flyte utover.
SlettHm Hm er alle ferdige med julebaksten tro? Jeg venter så spent på om noen kan si hva galt jeg har gjort, da min deig ble alt for fast, se kommentar over. Har oppskrift som snill pike
SvarSlettFor øvrig ønskes God Jul
fra Bjørg!
Røren skal være fast. Den skal settes med skje midt i "vaffelhjertet", og når en tar ned lokket vil den flyte utover.
SlettGod jul til deg `og.
Har spist mammas tørrede vafler i alle år og stekt dem noen få ganger. Er ikke helt fornøyd og din oppskrift er litt anderledes, skal prøve dem en dag:))
SvarSlettDe er jo glutenfrie. Så fint :-)
SvarSlettDette er den beste oppskriften jeg har prøvd.
SvarSlettSitter å steiker kaker nu og det går som en lek.
Røra sitter ikke fast i hjernet og den er veldig god både som rå deig og som stekte kaker.
Tusen takk for at du deler med deg slike godsaker :-)
Fra Barbro
perfekte vafler ja!
SvarSlettDisse er sååå gode,- men d holder med 1 og 1/2 ts bakepulver, og tilsett en strøøøken ts vaniliesukker, Voalaa. Deilige kaker :-)
SvarSlettMorsomt .Samme oppskrift som finnes i en gammel kokebok " Desserter-kaker og konfekt" av Mina Thiis fra 1936, har arvet den fra min bestemor/mor.
SvarSlettTusen takk for god oppskrift. Disse er både gode og glutenfrie. Jeg brukte din oppskrift i fjor også, da ble røra svært fast og hang seg fast i jernet. I år var røra litt løsere og jeg hadde ingen problemer med stekingen. Jeg tror forskjellen kanskje ligger i størrelsen på eggene. I år brukte jeg store egg.
SvarSlettSkal jeg blande potetmelet med mixer eller med slikkepott eller lignende. Er på hytta , men har begge deler.
SlettEndelig fant jeg oppskrift på disse vaflene jeg husker fra barndommen. Takk de skal lages
SvarSlettSøkte på tørrvafler for å se om det kom opp noe..... (dagen etter var det nemlig 50% rabatt på kakebokser). Landet på denne som jeg skal prøve meg på ganske så snart. Det skal bli gaver til mor og søstre som nok blir overrasket for dette har ikke mamma laget siden vi var små (jeg er nå 60). Begge bestemødrene mine og alle tanter lagde det også selvsagt. Er opprinnelig fra Nordmøre, så det var artig å lese om at dette opprinnelig var niste for fiskerne :-) Veldig spent på om jeg klarer det! God førjulstid til alle :)
SvarSlettLurte litt på mengde som skal i jernet hver gang? 1 spiseskje pr. hjerte?
SlettTil anonym ,har du oppskrift på de gammeldagse vaflene som kjevles ut..Hilsen Bodilo
SvarSlettDen beste oppskriften ������
SvarSlettNu blir det tørre vafler til jul ���� tusen takk.
Hilsen Gunn��
Har brukt oppskriften som du deler mange ganger nå 😋 Alle elsker dem, verdens beste tørre vafler 😃
SvarSlettFant denne bloggen og oppskriften for noen år siden, har siden da brukt bare denne 😍 Er akkurat som de jeg er vant med fra da jeg var lita og ungene elsker de også 😋😋😋 Nå sitter jeg her på mårraskvisten og tenker at jeg skal steke disse til helgen, første søndag i advent, vettu 😁😁😁
SvarSlett